Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Καλά Χριστούγεννα(;)


Χείλη σφιγμένα, χαμόγελα παγωμένα, ευχές που εκστομίζονται τυπικά...

χειραψίες άψυχες, φιλιά στον αέρα.

Σπίτια που δεν έχουν θέρμανση και οι ένοικοί τους κυκλοφορούν με τα μπουφάν,
όσοι έχουν θέρμανση δεν έχουν Χριστουγεννιάτικο τραπέζι,
όσοι έχουν Χριστουγεννιάτικο τραπέζι δεν έχουν πληρώσει φόρους, τέλη, λογαριασμούς κ.λ.π.,
όσοι έχουν πληρώσει τ'ανωτέρω δεν έχουν κάτι από τα παραπάνω και ο κύκλος συνεχίζεται.

Δάνεια απλήρωτα, απαραίτητες υπηρεσίες υγείας (οδοντίατρος, τσεκάπ  π.χ.) έχουν καταγραφεί ως περίεργες και πολυτελείς συνήθειες του παρελθόντος.

Οικογένειες με έναν εργαζόμενο (το πολύ), δύο εργαζόμενοι ανά οικογένεια είναι σπάνιο φαινόμενο, δύο εργαζόμενοι ανά οικογένεια που έχουν συνολικό εισόδημα 2.000 ΕΥΡΩ δεν είναι απλώς σπάνιο φαινόμενο, πάνω από το σπίτι τους εμφανίζεται το άστρο της Βηθλεέμ!

Γονείς ηλικιωμένοι που βαλσαμώνονται, για να μη χαθεί η πετσοκομένη σύνταξη και πεθάνουν μαζί τους και οι οικογένειες των παιδιών τους (των 50χρονων παιδιών τους) και των εγγονών τους (των 30χρονων εγγονών τους).

Διακανονισμοί και δόσεις για το νερό, το ηλεκτρικό, την εφορία, τις τράπεζες, δόσεις και διακανονισμοί που μοιάζουν με αναβολές μιας σίγουρα επικείμενης εκτέλεσης.

Κι αυτά είναι η περιγραφή των σε καλή κατάσταση νεοελλήνων!

Γιατί υπάρχουν οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι πλήρως κατεστραμμένοι, οι φυλακισμένοι (λόγω χρεών), οι ανασφάλιστοι ασθενείς κ.α. που πλέον (μετά από επτά χρόνια καταστροφικής ύφεσης) δεν είναι λίγοι, είναι πάρα πολλοί.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που λόγω όλων των ανωτέρω, εγκατέλειψαν ήδη τον μάταιο τούτο κόσμο.

Αλλά, δόξα τω Θεώ...

Ο Τσακαλώτος έστειλε την επιστολή και θα προχωρήσουμε (ίσως) στα μεσοπρόθεσμα, βραχυπρόθεσμα, πολυπρόθεσμα, (-πρόθεσμα, τέλος πάντων) που χρειάζονται για τη δεύτερη, πρώτη, τρίτη (νιοστή, τέλος πάντων) αξιολόγηση!

Θα μας δανείσουν (ίσως) για να πληρώσουμε τα δανεικά που μας είχαν δανείσει, όταν χρειάστηκε να πληρώσουμε τα δανεικά που είχαμε δανειστεί!

Αλλά, δόξα τω Θεώ...
 
Έχουμε και social media στα οποία ελεύθερα μπορούμε να χαζολογούμε για την κατάντια  μας, να διαμαρτυρόμαστε εντόνως και να αλληλοφαγωνόμαστε αδιαλείπτως.

Έχουμε και media τα οποία μας καθοδηγούν με μαεστρία στο πως να διαλέξουμε τους επόμενους διαχειριστές της κατάντιας μας.

Έχουμε και το μυαλό και τη θέληση να χρησιμοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο που υπάρχει...για να μην αλλάξουμε τίποτα από την κατάντια μας.
Το έχουμε αποδείξει επτά χρόνια τώρα.
Θα το αποδείξουμε ξανά με την πρώτη ευκαιρία που θα μας δοθεί.

Στην πρώτη σε επιτυχία σειρά της αμερικάνικης τηλεόρασης, στο THE WALKING DEAD, τα ζόμπι κινούν, κατά ομάδες, τα νεκρά, αποσυντεθειμένα, κομματιασμένα, κορμιά τους ωθούμενα από το βασικό ένστικτο να φάνε σάρκα, εγκλωβίζονται στο πιο απλό εμπόδιο, γιατί δεν έχουν εγκέφαλο να το ξεπεράσουν και περιμένουν μοιραία κάποιον να τους πάρει το κεφάλι ή να τρυπήσει - διαλύσει το σάπιο μυαλό τους και να τους βγάλει από τη μιζέρια τους.

Πιο ακριβής περιγραφή του νεοέλληνα δεν υπάρχει.

Υ.Γ. Καλά Χριστούγεννα είπαμε;
Όχι ε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου