Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Πριν να 'ναι αργά


"Συντρόφισσες" και "Σύντροφοι"  ...

Λέξεις που απευθύνθηκαν προς πρώην Σημιτικούς ΠΑΣΟΚΟΥΣ, ΑΝΕΛίστες, διάφορους "Περίκαυστους" κ.α.

Λέξεις που ανταλλάχθηκαν μεταξύ των ανωτέρω.

"Αριστερά", "κομμουνισμός", "θυσίες", "αγώνες"...λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν, χωρίς αιδώ.

Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κατέστρεψαν την υγεία τους, διέλυσαν τις οικογένειές τους, διέφυγαν από την πατρίδα τους, στην νεότερη ιστορία του τόπου αυτού.

Χιλιάδες άνθρωποι εκτελέστηκαν, κυνηγήθηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, εκτοπίστηκαν.

Όλοι αυτοί (σήμερα νεκροί ή ζωντανοί) είχαν έναν εχθρό που τους σκότωσε, τους βασάνισε, τους εξόρισε, τους εκτόπισε.

Ο εχθρός αυτός, είτε λεγόταν αστικό κράτος, είτε λεγόταν χούντα, είτε λεγόταν κατακτητής, είτε λεγόταν δωσίλογος και ταγματασφαλίτης, μπορεί να έκανε και να επέβαλε όλα τα ανωτέρω, αλλά δεν κατόρθωσε ποτέ να ταπεινώσει αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους.

Μπορεί να πολέμησε λυσσωδώς την ιδεολογία τους, αλλά δεν κατάφερε να αμαυρώσει τη βαθιά πίστη των χιλιάδων αυτών ανθρώπων σ'αυτήν.
Δεν κατάφερε καν να αμαυρώσει  την εικόνα που είχε διαμορφώσει η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας (άσχετα με την πολιτική της προέλευση) γι' αυτούς.

Μπροστά στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που έρχεται ως συνέχεια και επιβεβαίωση της πολιτικής που ασκεί, ο εχθρός αυτός και όσα έπραξε στο πέρασμα της ιστορίας, φαίνεται σαν απλό αεράκι μπροστά σε τυφώνα κατηγορίας 5!

Όσο πιο αργά το καταλάβει η πραγματική αριστερά και δεν αντιδράσει, τόσο πιο μεγάλο θα είναι το πλήγμα και τόσο πιο γρήγορα θα έρθει αυτό που δεν κατάφερε τόσες δεκαετίες ο εχθρός της, δηλαδή η πλήρης απαξίωση κι εξαφάνισή της.

Υ.Γ. Το να λες ξεφτίλα τον "ξεφτίλα" είναι και πλεονασμός και αλυσιτελές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου