Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Προφητείες

-Καλώς τον Ταγίπ μου!
-Καλώς σε βρήκα φίλε μου Βλαδίμηρε!
Και να οι χειραψίες και να οι αγκαλιές.
"Νέο μήνα του μέλιτος" διάγουν, η Ρωσία και η Τουρκία, μετά τη σημερινή επίσκεψη του Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη (πρώτη έξοδος Ερντογάν από τη χώρα του μετά την απόπειρα πραξικοπήματος - καθόλου τυχαία επιλογή). Ξεχάστηκε και η κατάρριψη του Ρώσικου αεροπλάνου και  η εννιάμηνη διπλωματική κρίση των δύο χωρών και όλα.

Πρέπει να είμαστε ο μοναδικός λαός στον πλανήτη που μεγάλο μέρος του πιστεύει ότι οι συμμαχίες ή οι αντιπαλότητες και γενικά η εξωτερική πολιτική των χωρών βασίζεται σε συναισθηματισμούς, "σχέσεις αίματος",  "προφητείες" και άλλα τέτοια όμορφα.

Πρέπει να είμαστε ο  μοναδικός λαός στον πλανήτη που αρκετά μεγάλο μέρος του πιστεύει σε "ξανθά γένη", σε "μαρμαρωμένους βασιλιάδες", σε "εξαδάκτυλους", σε "Σείριους", σε "Ελ" και άλλα τέτοια νόστιμα.

Και δεν πιστεύει στα πλαίσια της θρησκευτικής πίστης ή της ιστορικής παράδοσης και μυθοπλασίας ή ακόμη και της προσωπικής θεώρησης για το σύμπαν, πράγμα που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός, αλλά πιστεύει σ'αυτά, ως παράγοντες που πράγματι επηρεάζουν και κανονίζουν την εξωτερική πολιτική και το μέλλον των κρατών.

Σε αντίστοιχα νόστιμα και όμορφα πιστεύει ο ίδιος λαός, ως παράγοντες που καθορίζουν και  την εσωτερική πολιτική κατάσταση, το παρόν και  το μέλλον του και με αυτή τη θεώρηση των πραγμάτων προχωρεί και στις πολιτικές του επιλογές.

Γι'αυτό θα "μαρτυράει" στον αιώνα τον άπαντα, χωρίς οποιαδήποτε ελπίδα να οσιοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου