Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Θα τον σώσουν



Σχέδιο "διάσωσης" του Μαρινόπουλου ενέκριναν οι τράπεζες.

Κύρια σημεία του είναι η νέα δανειοδότηση με 360 εκατομμύρια ΕΥΡΩ κι επιτόκιο 1,5% του ομίλου που περνάει στα χέρια του Σκλαβενίτη και το αναγκαστικό "κούρεμα" κατά 50% των οφειλών προς προμηθευτές που έχουν να λαμβάνουν πάνω από 100.000 ΕΥΡΩ. Το Δημόσιο θα πληρωθεί στο ακέραιο (λέει το σχέδιο).

Δηλαδή:

Ο Σκλαβενίτης παίρνει το μεγαλύτερο όμιλο σούπερ μάρκετ (900 σημεία πώλησης στην Ελλάδα), χωρίς να πληρώσει ούτε σεντ (τα 125 εκατομμύρια που θα βάλει, σύμφωνα με το σχέδιο, είναι επένδυση στο δικό του πλέον μαγαζί).
Δανειοδοτείται μάλιστα γι'αυτό με ένα τεράστιο ποσό υπερδιπλάσιο του δικού του κεφαλαίου με επιτόκιο που το βλέπουν όσοι έμποροι έχουν κατά καιρούς πάρει δάνειο και βάζουν τα κλάματα.

Η πλειονότητα των προμηθευτών θα πάρουν τα μισά λεφτά απ'αυτά που τους χρωστάνε, χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα να διεκδικήσουν τα υπόλοιπα, όπως ο νόμος ορίζει.
Πως ακριβώς διασφαλίζεται ότι θα τα πάρουν, έστω κι αυτά, όταν θα έχουν να κάνουν με νέο ισχυρότατο αφεντικό που θα έχει την ευχέρεια να επιβάλει τους δικούς του όρους συνεργασίας από την επόμενη κιόλας μέρα  είναι άλλο θέμα.
Όσοι πάλι τρίτοι συναλλάχθηκαν με τους προμηθευτές βασιζόμενοι στη συνεργασία αυτών με το Μαρινόπουλο και την εξόφληση όλων των χρεών, έχουν δηλαδή στα χέρια τους επιταγές κλπ, να πάνε να "κουρεύονται" κι αυτοί.

Τα χρέη προς το Δημόσιο θα πληρωθούν στο ακέραιο (όσο πληρωνόταν και πληρώνονται μέχρι σήμερα απ'όλες τις μεγάλες αυτές επιχειρήσεις).
Δε χιονίζει κιόλας να έχουμε που να τα γράψουμε.

Με το σχέδιο αυτό, οι άλλοι επαγγελματίες του κλάδου που πληρώνουν μέχρι τώρα τις οφειλές τους κανονικά και θα βρεθούν στην ανάγκη ν' ανταγωνιστούν το πριμοδοτούμενο νέο μεγαθήριο πρέπει να  ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το μάταιο τούτο κόσμο (τουλάχιστον επαγγελματικά).

Λόγος στο σχέδιο για τους εργαζόμενους, τα χρέη προς αυτούς, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας από το νέο εργοδότη κλπ, ουδείς.

Καμία πρόβλεψη για δίωξη (αστική ή ποινική) των φυσικών και νομικών προσώπων της οικογένειας Μαρινόπουλου και δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων που απ'ότι φαίνεται θα συνεχίσουν να χαίρουν άκρας "υγείας" και "ευτυχίας" αμφότερα (τόσο τα πρόσωπα, όσο και τα περιουσιακά στοιχεία).

Εξάλλου, το σχέδιο αφορά τη "διάσωση" του Μαρινόπουλου, τι δεν καταλαβαίνετε;

Το βίντεο που προηγείται του κειμένου είναι εντελώς τυχαίο και ουδεμία σχέση έχει μ'αυτό.
Απλά μ'άρεσε!

Πηγή βίντεο: panosmar72
https://youtu.be/v1oa5seBIGo

1 σχόλιο:

  1. Τι λες τωρα; πόσο μπροστά έχει φτάσει η ελληνική επιχειρηματικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή