Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Εύκολες δουλειές

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε, για άλλη μια φορά, ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Ο ΠτΔ ζήτησε, για άλλη μια φορά, από την Τουρκία να ζητήσει συγγνώμη για τη γενοκτονία των Ποντίων. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλέστηκε, για άλλη μια φορά, τη βοήθεια της Παναγιάς, για να τα "καταφέρουμε"...(χαρακτηριστικά δείγματα ελληνικής άσκησης πολιτικής).

Ο χάρος που βγήκε παγανιά στην Αίγινα με το ταχύπλοο ήταν 78 ετών χθες, έγινε 77 ετών κάποια στιγμή και σήμερα αναφέρθηκε από διάφορα ΜΜΕ, ως 76χρονος και 75χρονος. Με αυτό το ρυθμό που τον μικραίνουν (για ευνόητους λόγους), σε λίγο θα καλέσουν την κλάση του...(χαρακτηριστικό δείγμα ελληνικής δημοσιογραφίας).

Τελικά τα δύο πιο εύκολα πράγματα στην Ελλάδα είναι να κυβερνάς (να πολιτεύεσαι γενικά) και να δημοσιογραφείς.
Σκεφτείτε την τελευταία φορά στη ζωή σας που είδατε πολιτικό να κάνει ό,τι λέει και να μην αρκείται σε μόνιμα ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και ανούσιες μεγαλοστομίες και δημοσιογράφο να κάνει αληθινά αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και να μην αρκείται στο να μεταδίδει απλώς ανακοινώσεις, φημολογίες καμαρίλας και δελτία τύπου.
Οι ελάχιστες -μετρημένες στα δάκτυλα εξαιρέσεις- επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Βέβαια δεν είναι τυχαίο αυτό.
Και οι δύο αυτοί κλάδοι επαγγελματιών πορεύονται μια χαρά μ'αυτό τον τρόπο, εδώ και δεκαετίες, πλουτίζουν, χτίζουν καριέρες και "πουλάνε".

Και πολύ καλά κάνουν, αφού εμείς συνεχίζουμε ν' "αγοράζουμε"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου