Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ανεξαιρέτως

Το κατεπείγον: (ουδ. μετ. ενεστ. του ρ. κατεπείγω) ως επιθ.= πολύ βιαστικό, που πρέπει να φτάσει πολύ γρήγορα στον προορισμό του [Μείζον Ελληνικό Λεξικό Τεγόπουλου-Φυτράκη].

Το κατεπείγον: (ως επιθετικός προσδιορισμός νομοσχεδίων, ΠΝΠ και άλλων τινών νομοθετημάτων) = οτιδήποτε δε συμφέρει να συζητηθεί επί μακρόν και πρέπει να το περάσουμε γρήγορα, χωρίς μελέτη, χωρίς αντίλογο, κρυφά και εκβιαστικά [Μείζον Ελληνικό Λεξικό Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ].

Και το ασφαλιστικό-φορολογικό θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ένα νομοσχέδιο που έχει απέναντί του όλους τους πολίτες και θα καθορίσει το μέλλον όλων, για τις επόμενες δεκαετίες, θα ψηφιστεί (;) μέσα σ'ένα Σαββατοκύριακο.

Αυτό βολεύει και την κυβέρνηση που το φέρνει, ως αναπόφευκτο και τετελεσμένο, χωρίς να χρειαστεί ιδιαίτερα να το δικαιολογήσει επαρκώς, και την αντιπολίτευση που θα το καταψηφίσει, χωρίς να χρειαστεί να επεκταθεί και πολύ στο τι αντιπροτείνει.

Αυτό δεν ωφελεί όσους αφορά και θίγει, δηλαδή όσους ασφαλίζονται και φορολογούνται.

Είναι η πρώτη φορά που μία κυβέρνηση καταπατά κάθε έννοια της ουσίας των κοινοβουλευτικών και συνταγματικών διαδικασιών; Σαφώς και όχι.

Η ειδοποιός διαφορά  είναι ότι αυτή η κυβέρνηση ανήλθε στην εξουσία καταγγέλλοντας αυτές ακριβώς τις πρακτικές και δεσμευόμενη ότι δε θα τις ακολουθήσει. Δεν έχει νόημα καν  η συζήτηση της ιδεολογικής της ταυτότητας. Σημασία έχει ότι κάνει για πολλοστή φορά τα ακριβώς αντίθετα από αυτά για τα οποία ψηφίστηκε, όχι μόνο στην ουσία τους, αλλά και στη μεθοδολογία.

Ανακολουθίες ή ακόμη και ψευδολογίες έχει ακούσει και υποστεί  αυτός ο τόπος απ'όλες τις κυβερνήσεις (εκλεγμένες ή μη) από την ίδρυση του σύγχρονου κράτους μέχρι σήμερα.

Το να κάνει όμως μια κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα ανεξαιρέτως τα ακριβώς αντίθετα από αυτά για τα οποία την εξέλεξαν είναι πρωτοφανές.

Προσοχή! Σε όλα τα επίπεδα και ανεξαιρέτως!

Αυτό το τόσο εξοργιστικά σοκαριστικό είναι και το μεγάλο της όπλο.
Είναι αυτό που την κρατάει ακόμη στην εξουσία.
Είναι αυτό που δίνει την αίσθηση ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. 
Είναι αυτό που έχει παραλύσει όλο τον κοινωνικό ιστό, είναι αυτό που έχει καθηλώσει τους πάντες σε μια κατάσταση τεχνητού κώματος.

Το σοκ και δέος του: "Σε όλα τα επίπεδα και ανεξαιρέτως."

1 σχόλιο: