Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Χτύπα

Για να έρθει στην εξουσία:

Κατηγόρησε τους μισούς Έλληνες ως γερμανοτσολιάδες και δωσίλογους.

Υποσχέθηκε κατάργηση μνημονίων μ'ένα νόμο κι ένα άρθρο, άμεση επαναφορά όλων των παροχών του κράτους προς τους πολίτες (μισθούς, συντάξεις κλπ.) στα προ κρίσης επίπεδα.

Φώναζε στους πολίτες "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" και τους προέτρεπε να κάνουν το ίδιο για όλους τους φόρους και τα χαράτσια των μνημονίων που θα καταργούσε άμεσα.

Θα έδιωχνε όλους τους ξένους τοκογλύφους, όπως ο ίδιος τους αποκαλούσε, και θ'άλλαζε την Ευρώπη με την πολιτική του.

Θα χτυπούσε τα μεγάλα συμφέροντα που τον πολεμούσαν.

Με το που ήρθε στην εξουσία:

Έστησε μια οπερέτα επτάμηνης "διαπραγμάτευσης" με αυτούς που θα έδιωχνε, αλλά τελικά απλά τους βάφτισε "θεσμούς".

Οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια την οικονομία σε πλήρη κατάρρευση, τις τράπεζες σε κλείσιμο, το λαό σε νέο διχαστικό ψευτοδίλημμα ανάμεσα σ'ένα ΟΧΙ κι ένα ΝΑΙ. Πήρε το ΟΧΙ και το έκανε ΝΑΙ  την ίδια κιόλας νύχτα.

Υπέγραψε κι έφερε στη χώρα το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, το χειρότερο και βαρύτερο απ'όλα, νομιμοποιώντας έτσι και αποδεχόμενος την πλήρη εφαρμογή και των προηγούμενων που θα "έσκιζε".

Τίποτα απ'όσα υποσχέθηκε προεκλογικά εφάρμοσε, ενώ αντίθετα εξαπέλυσε λαίλαπα νέων αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία,  σε συνδυασμό με τα παλιά που θα καταργούσε και με τα νέα που θα φέρει με το 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ που έρχεται, σβήνουν εντελώς τη μεσαία τάξη της χώρας από τον κοινωνικό  χάρτη  και φτωχοποιούν όχι τις τωρινές, αλλά και τις γενιές που θα 'ρθουν στο διηνεκές.

Κανένα μεγάλο συμφέρον έπληξε, κανέναν ισχυρό αποδυνάμωσε, ίσα-ίσα χαριεντίζεται μαζί τους κι έχει γίνει ο αγαπητός τους.

Βόλεψε όλους τους συμμαθητές, φίλους, γνωστούς, συγγενείς του ιδίου και των υπολοίπων  που κυβερνούν μαζί του, ακριβώς όπως έκαναν όλοι οι άλλοι πριν απ'αυτόν.

Οι ξένοι, αυτοί που θα τους άλλαζε, τον έχουν πει "βλάκα", "ανόητο", τα δέχτηκε όλα δουλοπρεπώς. Δεν έχει κρατήσει ούτε ίχνος εθνικής κυριαρχίας, πολιτικής αυτοτέλειας, ενώ παράλληλα ξεπουλά όλα όσα οι προηγούμενοι δεν πρόλαβαν  (μόλις χθες ξεπούλησε τον ΟΛΠ στους Κινέζους που θα έδιωχνε).

Έχει καταφέρει να δείχνουν μπροστά του ο Ανδρέας Θαθανδρέου υπόδειγμα αξιοπιστίας, ο Μπουμπούκος παράδειγμα πολιτικής σοβαρότητας, ο φραπεδοΛεβέντης απαύγασμα  σοφίας και ο Κούλης ελπίδα σωτηρίας!

Τεράστιο λάθος λοιπόν της διαφημιστικής εταιρίας που επέλεξε  τη Λαίδη για το γνωστό σποτ.
Αφού έψαχνε καρικατούρα, έπρεπε να χρησιμοποιήσει την αυθεντική.
Η Άντζελα παραείναι σοβαρή μπροστά του.

1 σχόλιο: