Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Παπατζιλίκι

Στη συνέντευξη τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.  για το προσφυγικό ο Αλέξης Τσίπρας εξήρε τη συμφωνία που υπογράφηκε, ως μία μεγάλη διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας και ως μία σπουδαία ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό πρόβλημα  στα πλαίσια της διεθνούς νομιμότητας.
Ακολούθησε η κατακραυγή και καταγγελία της συμφωνίας αυτής απ'όλες τις προοδευτικές φωνές του κόσμου και ιδιαίτερα από τη Διεθνή Αμνηστία που είναι κι η πιο αρμόδια, για να κρίνει τη συμφωνία από την ανθρωπιστική της πλευρά και όσον αφορά την τήρηση των διεθνών κανόνων δικαίου.

Αμέσως μετά, ο ίδιος  άνθρωπος, ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στο συνέδριο με τίτλο "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ-ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ" κατακεραύνωσε την πολιτική της Ε.Ε. ως αδιέξοδη κι απάνθρωπη "αφού κρατά κλειστά τα σύνορα σε κατατρεγμένους ανθρώπους"! Κι όλα αυτά μέσα σε δύο (2) μέρες!
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται σε πλήρη κόντρα με τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν θα είναι ούτε η τελευταία, όσο ο ελληνικός λαός μένει απαθής και δέχεται τις παλινωδίες, τόσο του ίδιου, όσο και των υπολοίπων στελεχών της κυβέρνησής του.
Και τι δεν ακούσαμε αυτή τη βδομάδα : "Η εικόνα της Ειδομένης είναι τιμητική για την Ελλάδα" ο ένας. "Σύγχρονο Νταχάου η Ειδομένη" ο άλλος. "Τελείωσαν τ'άσχημα, έρχονται τα χειρότερα" ο τρίτος για το φορολογικό.
Και κάτι άσχετο (;) : Ο παπάς είναι απλό και διασκεδαστικό χαρτοπαίγνιο, αλλά  άκρως επιζήμιο για τους παίκτες που πέφτουν θύματα του παπατζή.
 

1 σχόλιο: