Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Μαθήματα πολιτικής οικονομίας

Τον παγκόσμιο θαυμασμό έχει προκαλέσει η συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με το γ.γ. του ΟΟΣΑ κ. Άνγχελ Γκουρία στο Μέγαρο Μαξίμου και η κοινή συνέντευξη τύπου που ακολούθησε.
Στη συνάντηση αυτή, την οποία ζήτησε διακαώς ο κ. Γκουρία, ο Αλέξης Τσίπρας, ως επίτιμος Διδάκτωρ Πολιτικής Οικονομίας, παρέδωσε στο γ.γ. του ΟΟΣΑ πλήρη έκθεση, όπου αναλύεται η μέθοδος με την οποία καταφέρνει ένα κράτος, μετά από 6 χρόνια λιτότητας και 3 μνημόνια, να έχει φτωχοποιήσει - επισήμως - το 1/3 του πληθυσμού του και να έχει προβλέψεις για το τρέχον έτος : μηδενικής ανάπτυξης ,  ποσοστού ανεργίας 24,7% και αύξησης του δημοσίου χρέους στο 191,6% του ΑΕΠ.
Πραγματικά εντυπωσιασμένος ο κ. Γκουρία παρέλαβε την έκθεση (βλ. φωτο) κι ευχαρίστησε  τον Έλληνα πρωθυπουργό για την πολύτιμη τεχνογνωσία που παρέχει  στον παγκόσμιο οργανισμό.
Μετά απ' αυτή την πρωτοφανή διεθνή επιτυχία, ενθουσιασμός έχει κατακλύσει την επικράτεια, με αποτέλεσμα τον άμεσο τερματισμό των κινητοποιήσεων όλων των κλάδων και τη συστράτευση όλων με την κυβέρνηση προς το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας!

2 σχόλια: